Places to Go when in Paris

Good News! Onze favoriete serie krijgt er twee seizoenen bij! Heb jij na het zien van deze serie ook zo’n zin om naar Parijs te gaan? Wij hebben onze favoriete hotspots uit de serie voor jou op een rijtje gezet!

1. Cafe de Flore

Café de Flore is de ultieme plek om even tot rust te komen en je te verwonderen over de zeer modebewuste klant die hier aan tafel zit, ooit de favoriete plek van Picasso en Jean-Paul Sartre. In de serie ontmoet Emily in het knusse café de knappe Thomas. En hoewel het misschien een toeristische trekpleister is, is het de ideale locatie om te stoppen voor een koffietje of een lunch.

2. Jardin du Palais Royale

Emily ontmoet haar toekomstige bestie Mindy Chen in Le Jardin du Palais Royale waar ze lief en leed delen op de bekende bankjes in het park. Vergeet niet langs de instagrammable groene stoeltjes te wandelen, gelegen aan de fontein tussen Les Tuileries en het Louvre.

3.Roxie

De club waar Mindy bekend staat als La Dame Pipi bestaat echt en vind je in het achtste arrondissement. Roxie, waar je als bezoeker zowel kunt dineren als kijken naar live optredens, is wereldberoemd en ook zeker een bezoekje waard als je in de buurt bent. Let op: wel even reserveren.

4. Pont Alexandre III

De opnames van de commercial voor het Maison Lauvaux werden gefilmd op de Pont Alexandre III. Perfect om hier voorbij te komen tijdens je sightseeing wandeling want deze brug (elke brug is anders in Parijs) heeft een prachtige “art-nouveau” structuur. 

5. L’Ateliers des lumières


Emily gaat op triple date met Camille en Gabriel naar L’Ateliers des lumieres, een adembenemende plaats waar de bezoekers zich letterlijk laten onderdompelen tussen de schilderijen van Van Gogh die op de muren worden geprojecteerd. Hiervoor moet je niet helemaal tot in Parijs reizen, vanaf eind september is The Van Gogh Immersive experience een must om te bezoeken in Antwerpen. Perfect voor solo, duo of triple dates!

6. Savoir

Het luxe marketing bedrijf waar Emily werkt is naast de antiekwinkel Galerie Patrick Fourtin. Het gebouw is gelegen op de Place de Valois, op slechts enkele meters van het Louvre in het 1e arrondissement. De bar waar het team van Savoir na de werkuren rondhangen is de Bistrot Valois, gelegen op hetzelfde plein. 

7. Le Palais Garnier

Nog een scène die zich afspeelt in een iconisch Parijse monument: het 19e eeuwse operagebouw Palais Garnier, waar Emily naar het Zwanenmeer kijkt en haar liefde voor Gossip Girl deelt met ontwerper Pierre Cadault.

8. La Maison Rose

Het super Instagramable Franse restaurantje waar Emily en Mindy dineren staat vooral bekend om zijn schattige roze en groene kleuren. La Maison Rose is waarschijnlijk een van de meest gefotografeerde gebouwen in Montmartre, en ook wij zijn helemaal fan. La Maison Rose opende in 1905 voor het eerst haar deuren en is sindsdien een begrip voor Parijs. Let op, La Maison Rose is alleen in het weekend geopend voor lunch en diner.

9. La Samaritaine

Het onlangs heropende warenhuis La Samaritaine komt meerdere keren voor in seizoen 2. Dat begrijpen we wel, want het is werkelijk schitterend. Er is een verbouwing van 16 jaar aan vooraf gegaan, maar La Samaritaine is weer helemaal open en schittert als nooit tevoren. In de serie zien we het warenhuis onder andere bij het lanceringsevenement ‘Scents & Sensibility’ van Laboratoire Lavaux. De luxe die het uitstraalt in de serie vind je er in het echt ook. Paris chic: Oui!

10. Places des Vosges

We zien Mindy en Benoît picknicken in het mooie park Place des Vosges. Dit park is het oudste van Parijs en waarschijnlijk ook het mooiste. De sfeer is behoorlijk romantisch en dat komt mede door de prachtige gelijk uitziende huizen waardoor het is omringd en knus aanvoelt. Het ligt op een centrale plek in de heerlijke wijk Le Marais. In de panden bevinden zich vooral luxe hotels en winkels. Liggen op het gras is gratis!