Binnenkijken bij Sinem van SY.interior


Interieur blogger Sinem Yilmaz van @sy.interior is geen onbekende op Instagram. Dagelijks trakteert ze haar volgers op mooie interieur foto’s en deelt ze haar favoriete instagramaccounts. Ze woont inmiddels een jaar samen met haar man in Amsterdam en vertelt ons alles over haar monochrome inrichting! Vandaag kijken we binnen bij @sy.interior.

Hoe kunnen wij jouw woonstijl omschrijven?

Ja erg moeilijk. Ik zeg zelf altijd: Monochroom met verschillende structuren, materialen en stijlen. Ik zorg ervoor dat wit mijn basis is, zodat alles altijd goed past. Ook al is het een andere stijl, wit kan altijd met wit!

Hoe ging je met de inrichting te werk toen jullie het huis kregen?

Het eerste dat ik deed was een lijst maken met alle dingen die ik moest laten veranderen of slopen, want het was erg veel werk. Zo kwamen wij er ook achter dat de keuken echt ranzig was, terwijl die niet op de planning stond van de dingen die wij wilden veranderen.

Ik heb ervoor gekozen om niet de complete keuken te vervangen, maar alleen de essentiële dingen waarvan ik wist dat het de keuken een compleet andere look zou geven. Voor de rest van het huis golden er andere regels. Daar is wel alles vernieuwd.

Ik besloot het hele huis een witte basis te geven, omdat het huis nogal donker is. Je zou het niet zeggen, maar wij hebben geen direct zonlicht in huis. Ook is het huis vrij klein (75m2). Dus; witte muren, witte laminaat, witte plinten en een witte keuken. De rest ging echt vanzelf. Ik heb in het begin alleen een lichtgrijze bank op maat laten maken en vervolgens 4 maanden in het huis gewoond met 1 bankstel en 1 houten kist als salontafel.

Wat vond je het meest belangrijk bij het inrichten van jullie huis?

Ik wilde dat het huis erg ruim zou ogen en dat het niet zou lijken alsof we alles op elkaar hebben gepropt. Niet te veel spullen, mooi balans, minimaal, maar toch weer chic en knus. Een “huis” gevoel. Ook wilde ik dat mijn man zich er ook goed in zou voelen. Een huis dat te vrouwelijk is vind ik niet zo leuk voor hem. Hij zou het ook niet lang volhouden tussen glitters en roze items.

Wat is jouw favoriete kleur?

Eh, wit? Ik hou ook erg veel van turquoise. Je ziet het af en toe terugkomen in mijn interieur in kleine accenten. Het kan liggen aan mijn roots. In Turkije zie je zoveel turquoise. Ik word daar echt mega vrolijk van!

 

Wat is je favoriete plek in je huis?

Ik denk dat het mijn gehele wand is waar zowel mijn vitrinekast, keuken, zithoek en tv-meubel aan gevestigd zijn. Ik ben daar echt heel erg tevreden over. Alles lijkt perfect te kloppen!

Wat is er speciaal aan jouw huis?

Mijn huis is erg klein, maar wordt altijd erg ruim ervaren door ons bezoek. Ik denk dat ik een juiste balans heb gecreëerd in het huis en daar ben ik erg trots op.

Heb je het alleen ingericht of hulp bij gekregen of samen je man?

Ik heb het huis ingericht in mijn eentje. Af en toe moest ik wel een bevestiging van mijn moeder voordat ik iets aanschafte (zij is mijn voorbeeld en inspiratie met alles). Haar mening is erg belangrijk voor mij.

 

 

Zit je qua woonsmaak op één lijn met jouw man?

Ik denk het wel. Mijn man bemoeit zich er niet echt mee en vindt alles prachtig. Ik heb hem nog nooit horen zeggen van: “Wat is dit nou?”, of: “Dit vind ik echt lelijk”. Hij is een fan van mijn creaties, alhoewel hij wel gek wordt van al mijn uitgaven 😊 oeps!

Vind jij geur belangrijk in je huis? Zo ja, wat doe jij hier aan?

Ja, zeker wel! Ik vind het fijn om thuis te komen in een huis met een frisse/neutrale geur. Ik wil niet herinnerd worden aan de maaltijden van gisteren. Ik steek vaak kaarsjes op en heb inmiddels al 4 potjes met geurstokjes verspreid in het huis. Ik hou niet van hele sterke geurtjes (kan kotsmisselijk worden van vanille en kokos), maar kan genieten van frisse/bloemige geurtjes. De Mrs Designs kaars die ik thuis heb brandt ook echt heeeerlijk.

 

Op welk item in jouw huis ben jij het meest trots op?

Moeilijke vraag! Ik denk mijn vitrinekast die ik zelf heb opgeknapt en mijn sunburst spiegel die ik al 3 jaar lang in het huis van mijn ouders had opgeborgen tot ik deze eindelijk kon ophangen in onze eigen woning.

Als je in de toekomst een mooi huis mag laten bouwen, wat zou je er dan sowieso in laten plaatsen ?( bijv openhaard woonkeuken etc)

Ik fantaseer hier erg vaak over haha. Ik zie een huis voor mij met hoge plafonds, grote ramen, een woonkeuken (ik hou ervan om rond te hangen in keukens), een grote badkamer en een echte inbouw inloopkast. Ik denk ook vaak aan een echte openhaard, maar of ik dat durf weet ik nog niet.

Ook fantaseer ik over die Amerikaanse “laundry rooms” en “pantries”. Wat lijkt het mij geweldig om zoveel ruimte hebben voor zulke spullen, heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *